Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

* Περί εκλογών *

Θα ήθελα να πω την άποψή μου για τις εκλογές που έρχονται και την σημασία τους. Θα αρχίσω με τη φράση "Αν οι εκλογές μπορούσαν να αλλάξουν το σύστημα θα ήταν παράνομες", ένα σύνθημα που με βρίσκει απολύτως σύμφωνο. Όμως ένα σύνθημα δεν είναι "πασπαρτού", δεν εφαρμόζεται και δεν ορίζει όλες ανεξαιρέτως τις δράσεις μας. Δεν γίνεται να λειτουργούμε με δογματικό τρόπο, ιδίως όταν θεωρούμε τους εαυτούς μας ελευθεριακούς, απελευθερωμένους από εξαναγκαστικούς τρόπους σκέψης και συμπεριφοράς.
Αυτό το λέω γιατί στις εκλογές που πλησιάζουν δεν κρίνεται η αλλαγή τρόπου διακυβέρνησης, πόσο άλλωστε δεν κρίνεται η διακοπή ή η συνέχιση του καπιταλιστικού συστήματος. Όμως κρίνεται κάτι πολύ πιό καθημερινό και ανθρώπινο, κρίνεται το κατά πόσο είμαστε διατεθημένοι να δηλώσουμε ότι είμαστε ενάντια στον εκφασισμό της κοινωνίας μας. Κρίνεται το κατά πόσο θέλουμε να προστατεύσουμε την κοινωνία μας από τους φασίστες που έχουν βρει ευκαιρία να βγουν από τις τρύπες τους.
Και αυτό δεν θα το καταφέρουμε με αποχή. Η αποχή είναι το εργαλείο του συστήματος που μετατρέπει την άρνηση αναγνώρισης του θεσμού των εκλογών σε περιθωριοποίηση των ίδιων των αρνητών και εργαλείο εξαγωγής συμπερασμάτων από την εξουσία προς όφελός της.
Η αποχή καταφέρνει μονάχα να γύρει τη ζυγαριά προς το μέρος του συστήματος.
Το καθεστός βαδίζει σταθερά προς την ακροδεξιά και το μόνο όπλο που σου αναγνωρίζει είναι μια ψήφος. Οτιδήποτε άλλο προσπαθήσαμε να χρησιμοποιήσουμε εναντίον του, κατάφερε εύκολα και γρήγορα να το στρέψει εναντίον μας. Όποτε ας χρησιμοποιήσουμε το μοναδικό όπλο που δεν θα εκπυρσοκροτήσει στα χέρια μας (όχι άμμεσα τουλάχιστον). Και αυτό είναι η συμμετοχή μας στις εκλογές, με την συνείδηση ότι ψηφίζουμε για να γύρουμε τη ζυγαριά προς τα αριστερά. Άλλωστε ο δρόμος για την ελευθερία που θέλουμε, για τις αξίες στις οποίες πιστεύουμε, ο δρόμος προς την δίκαιη και πολιτισμένη συμβιώση μεταξύ μας που τόσο επιθυμούμε βρίσκεται προς τα αριστερά.
Να είστε καλοί άνθρωποι.
Wonder Jlaw

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

* Πειραιά ΝΑΥΑΓΕΙΣ *


* Ο σπηλιωτόπουλος δή-MARX-ος *

Στην πρέζα στράφηκε από σήμερα η πλειοψηφία των συμπολιτών μας, μετά την δήλωση του υποψόφιου δημάρχου αθηναίων από την πάτρα άρη σπηλιωτόπουλου ότι είναι επιρρεασμένος από τον μαρξισμό.
Το ότι τη δήλωση αυτή την έκανε σε συνέντευξη που έδωσε στο σάιτ της δρούζα, δεν μας αφήνει πολλά περιθώρια στο να ελπίζουμε σε σύντομη επανένταξη του ναρκομανούς πλέον πληθυσμού της πρωτεύουσας.


Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

* Άντε με το καλό και κόμμα "Pretty Pants" *


Μόλις είδα το νέο κόμμα των νεοφιλελέδων "Γέφυρες" ένα πράγμα μου ήρθε στο μυαλό. Το pretty pants, μιας και στο τέλος κάθε διαφήμισής τους, αν δεν έχεις πάθει επιληψία από την κιτσαρία που έχεις ήδη παρακολουθήσει, σου πετάνε και την χαριστική βολή σε μορφή ατάκας "εμείς χτίζουμε ΓΕΦΥΡΕΣ με τους πελάτες μας, όχι τοίχους" και σε αποτελειώνουν αισθητικά. Και μην ξεχνάς, αν τους ψηφίσεις θα πάρεις δώρο και το καταπληκτικό ρολόι pretty bra!


ΧΤΙΣΤΕ ΤΟΙΧΟΥΣ!

Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

* Brazil Football World Cop *

Não Vai Ter Copa








Χθες είπα να φτιάξω κάτι για το παγκόσμιο κύπελο ποδοσφαίρου που θα διεξαχθεί στη Βραζιλία δίνοντας βάρος στη βίαια καταστολή και στους διωγμούς που υφίσταται ο φτωχός πληθυσμός στις φαβέλες από την εκεί αστειοινομία για να κρύψουν "κάτω από το χαλάκι" την απίστευτη φτώχεια και ανέχεια αυτής της χώρας.
Δεν πρόλαβα να το ανεβάσω χθες και σήμερα διαβάζω αυτό:
Πόλεμος στους δρόμους του Ρίο ντε Τζανέιρο

Η μόνη ανάπτυξη που βλέπω παγκοσμίως είναι αυτή της αποκτήνωσής μας.





Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

* Μην ξεχνάς ποιοί ευλογούσαν τη χούντα *


* Ο Μπόμπολας πάει στη ποταμιά *

Σίγουρα κάποιος που του ανήκει όλη η ελλάδα (καλά, όχι όλη, η μισή, η άλλη μισή ανήκει στην εκκλησία -ξέρεις, αυτή που δεν πληρώνει φόρους), που έχει κάνει τεράστια περιουσία και έχει αποκτήσει τη δύναμη να ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις, να επιρρεάζει με τα κανάλια του και τις εφημερίδες του την κοινή γνώμη, να ορίζει τις ζωές μας όπως τον βολεύει, σίγουρα θα θέλει να αλλάξει όλο αυτό το διεφθαρμένο κατεστημένο, να τα χάσει όλα και να μπει φυλακή.
Σίγουρα έτσι είναι, δεν εξηγείται αλλιώς να σπονσοράρει και να προωθεί τον αγαπημένο του "πρωταγωνιστή" θεοδωράκη και το κόμμα του που ευαγγελίζεται την πάταξη της διαφθοράς και την απαλλαγή της κοινωνίας μας από αυτούς που λυμένονται τον δημόσιο πλούτο αυτής της χώρας δεκαετίες τώρα.

Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

* mik-jong-el coffee *

Σχετικό άρθρο: http://voria.gr/index.php?module=news&func=display&sid=175211 (τυχαίο site)

* Ζοίτο υ αιλυνηκή πεδύα *

Προτείνω στο 2ο γυμνάσιο Αχαρνών να ανανεώνει τακτικά την γιγανταία τοιχογραφία πάνω από την κεντρική είσοδο του σχολείου, ώστε να αποτυπώνεται ακόμα καλύτερα η κουλτούρα του αιλυνικού έθνους.

* Για τη σβάστικα ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ *

Νέο στυλ τρεξίματος -αυτό του ασπόνδυλου μαλάκιου- υιοθέτησε η γνωστή ολυμπιονίκης πατουλίδου μετά την απόφασή της να θέσει υποψηφιότητα με το κόμμα των φονιάδων της νεοναζιστικής συμμορίας προστασίας των συμφερόντων των εφοπλιστών και τραπεζιτών.
Ελπίζουμε αυτό το νέο στυλ τρεξίματος να της δώσει περισσότερη ταχύτητα ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΗΣ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ.

Σάββατο 12 Απριλίου 2014

* Margaret Merkel *

...just imagine the party we 'll have!

Soundtrack:

* Gooood boy! *

Σε μια χώρα που ο εθνικός της ύμνος λέει ότι είναι "απ΄ τα κόκκαλα βγαλμένη", ο πρωθυπουργός της είναι εκπαιδευμένος να φέρνει αυτά τα κόκκαλα στο αφεντικό του.

Σάββατο 5 Απριλίου 2014

* Mind the GAP again! *

Και γιατί να μην ξανάρθει; Μήπως έφυγε ποτέ; Απλά δεν ήταν μπροστάρης τον τελευταίο καιρό.
Και τώρα που πέρασαν μερικοί μήνες και όλοι μας ξεχάσαμε -αγαπημένη μας συνήθεια να ξεχνάμε άλλωστε- τι εστί ΓΑΠ, είναι έτοιμος να μας ξανασώσει! Τυχεράκηδες...

Τρίτη 1 Απριλίου 2014

* Αθήνα Δεν Ζείς *


* Αθήνα Ουρείς *


* Αθήνα Πορδής *


* Προβολή ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε. - FASCISM Inc. *

Ο Wonder Jlaw και οι The Three Mooges σας προσκαλούμε στις 10 Απριλίου 7:30μμ, στην πρώτη προβολή του ντοκιμαντέρ του INFOWAR "Φασισμός Α.Ε.-Fascism Inc." στον πολυχώρο The Bar Project, Ηρακλειδών 52 στο Θησείο.
Θα προβληθεί επίσης Slideshow με σχετικά φωτομοντάζ της σελίδας Wonder Jlaw 3, η μικρού μήκους ταινία "Μεταθανάτια συνέντευξη με έναν χίτλερ" των CineInCrisis.gr και θα ακολουθήσει συζήτηση/σχολιασμός επάνω στο θέμα που θίγει το ντοκιμαντέρ.