Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

*Breaking News*

Παρακαλώ, όποιος μπορεί να το κοινοποιήσει στη σελίδα του.

17/9/2012

Αγαπητοί φίλοι.
Πριν από λίγο ο λογαριασμός μου στο facebook απενεργοποιήθηκε. Δεν θα μπορώ πλέον να ενημερώνω τη σελίδα www.facebook.com/jlawdesign με νέες δημιουργίες και αυτό λόγω κάποιων που δεν αντέχουν να αντικρύζουν μέσα απ' αυτή οποιαδήποτε διαφορετική άποψη. Πιθανότατα ο υπέυθυνος ακούει στο όνομα Αναστασία Ελευθεριάδου ( https://www.facebook.com/anasa.ele ), η οποία σχολίασε και την φωτογραφία Pastitsokordela, με την οποία σατίριζα την προτροπή του blog "prionokordela.gr" στους αναγνώστες της να κάνουν μαζικά report στην σελίδα του ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟΣ στο facebook. Η απενεργοποίηση του λογαριασμού μου έγινε μερικά λεπτά μετά το σχόλιό της.
ΕΔΩ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ:
Το link/απάντηση είναι δημόσιο και αποκλέιεται να μην  είδε την είκονα. Την είδε και της μπήκαν ιδέες.

Πρόλαβα και κοίταξα το προφίλ της εν χριστώ αδερφής και διαπίστωσα ότι και αυτή προέτρεπε τους φίλους της να κάνουν report στον ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ. Άρα το report το έχει για πλάκα. "Ότι δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις με επιχειρήματα το κλείνεις". Κάτι τέτοιο πρέπει να την δίδαξαν οι παπάδες στις εκκλησίες που με τόσο ζήλο υποστηρίζει. Δεν θα κάτσω να αναλύσω τι τρόπο ζωής διδάσκει ο χριστιανισμός, αλλά το σίγουρο είναι ότι όλοι αυτοί που πιστεύουν στις διδαχές του, είναι αυτοί που θα τις καταπατήσουν με την πρώτη ευκαιρία. Άλλωστε είναι πεπεισμένοι ότι θα πάνε στην εκκλησία και ο καλός θεούλης τους θα τους συγχωρέσει για όλες τις ρυπαρές, αντιδημοκρατικές, ρατσιστικές πράξεις τους και θα τους αγκαλιάσει στοργικά στο ουράνιο βασίλειό του. Οπότε καμία ανάγκη να είσαι σωστός άνθρωπος και να σέβεσαι τους άλλους όσο βρίσκεσαι σ' αυτόν τον πλανήτη. Άμα έχεις το βύσμα τα γράφεις όλα στ' αρχίδια σου. Περιέργως όλοι εμείς που δεν έχουμε τον χριστούλη κολλητό, δεν κάνουμε ποτέ report επειδή -πάλι περιέργως- έχουμε μια έμφυτη τάση να σεβόμαστε το διαφορετικό και να αντιμετωπίζουμε την δυσάρεστη αντίθετη άποψη με επιχειρήματα και όχι με χτυπήματα κάτω από τη μέση.
 Σίγουρα πάντως δεν φταίει μόνο η εν λόγω "κερία". Είναι πολλοί αυτοί που πιστεύουν ότι έχουν το δικαίωμα να μπαίνουν σε σελίδες που δεν γουστάρουν το περιεχόμενό τους και να βρίζουν -απλώς να βρίζουν- νομίζοντας ότι οι χαρακτηρισμοί και οι βρισιές τους αποτελούν αδειάσειστα επιχειρήματα που επιβεβαιώνουν τα δικά τους πιστεύω. Αμέσως μετά τρώνε ένα ban και παρεξηγούνται και αντί να καταλάβουν ότι μπήκαν σε μία σελίδα ΑΛΛΟΥΝΟΥ και θα πρέπει να σεβαστούν αυτόν τον ψηφιακό χώρο που τους φιλοξενεί, αρχίζουν τα report. Σαν να μπαίνεις ακάλεστος σε ένα σπίτι, να αρχίζεις να βρίζεις και να λιδωρείς τον ιδιοκτήτη και όταν σε πετάξει έξω με τις κλωτσές, εσύ να πηγαίνεις στην αστυνομία και να απαιτείς να του κατασχέσουν το σπίτι.
 Δεν ξέρω αν ο λογαριασμός απενεργοποιήθηκε για πάντα ή για κάποιο χρονικό διάστημα. Στην πρώτη περίπτωση και λαμβάνοντας υπ' όψιν την συνεχώς και πιό ναζιστική πολιτική του facebook, αποκλείεται να φτιάξω νεό προφίλ και νέα Fan Page. Θα συνεχίσω όμως να ανεβάζω τις εικόνες μου στο blog. Αυτά. Τι άλλο; κάτω η χούντα!

7 σχόλια:

  1. Πιστεύεις ότι μπορούμε κάπως να συνεισφέρουμε οι υπόλοιποι; Πχ αν προωθηθεί η σελίδα σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον, δεν ξέρω αν και πως μπορείτε να βοηθήσετε όσοι θέλετε. Απλά ήθελα να ενημερώσω γιά το γεγονός και να αρχίσουμε να καταλαβαίνουμε ότι το facebook έχει αρχίσει (από καιρό) να μεταλλάσεται σε πολέμιος της ελευθερίας της έκφρασης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απίστευτο...!! Δυστυχώς δεν ειναι μόνο οι χριστιανοφασίστες που συμπεριφέρονται έτσι... Αμα ασχολείσαι με την πολιτική, ακόμα και με τον φιλειρηνισμό, αυτό ειναι κοινοτυπία. Γιατί δεν το κάνεις όπως ο πιτσιρίκος; Δηλαδή να έχεις το μπλογκ σου στο δικο σου χωρο, όπως τώρα στο blogspot, και να χρησιμοποιείς τα κοινωνικά δικτυα (Twitter, FB, Google+) μόνο για να κάνεις ποστ τα νέα σου post. Πχ στο FB υπάρχει επίσημο app που συνδέει τον προσωπικό σου λογαριασμό φ/β με το Twitter. Ό,τι γράφεις στο twitter (όχι reply) γίνεται post και στο fb wall σου και το βλέπουν οι φίλοι σου. Λόγω όγκου, πιστευω ότι το FB δεν κοιτάει καθόλου ποιες σελίδες κλεινει (έχω κερατιάτικα γελοία παραδείγματα), αλλά το αποφασίζει αυτοματοποιημένα, αλγοριθμικά. Αυτό όμως δεν συμβαινει με το twitter.

    Α, και κάτι που καιρο ηθελα να σου πω: Κάνε πιο συμπτιγμένο το URL σου (και το υδατογράφημα), ή και χρησιμοποιησε web forwarding. Πχ. www.jlaw.gr -> *.blogspot.gr. Είναι γύρω στα 12ε/χρόνο η δέσμευση του ονόματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ σε έχω στο παλιό καλό RSS, οπότε δε χάνω update, βρέξει χιονίσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 1ον σμφωνω με τα παιδια απο πανω, παιξε με twitter κλπ.
    Ισα που χεστηκες για το FB, εγω λογου χαρη δεν θα αποκτησω ποτε λογαριασμο,
    2ον και κυριοτερον, ελα πες την αληθεια, σου γυαλισε το γκομενακι και της εκανες γουστα και μετα αυτη η αφιλοτιμη σε γδικηθηκε καθοτι θηλυκο αρα ανευ μπεσας. Και φυσικο ειναι, αντρας εισαι, ειδες τετοιο θεματακι και θολωσες. Απο τη φωτογραφια προκαλει τρελλα παθη, τελος, ερως ανικατε μαχαν...
    keep on walkin´...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. H επαναφορά προφίλ δεν είναι ανέφικτη. Πρόσφατα έπεσε κι άλλο προφίλ φίλου για παρόμοιους λόγους, αλλα΄ξανα-ανέβηκε. Είναι ο Marx Factor. Επικοινώνησε μαζί του να σου πει ΠΩΣ ξανα-απόκτησε το προφίλ. Δεν ξέρω αν το προφίλ του έπεσε για τον ίδιο ακριβώς λόγο αλλα΄είπε ότι "του το ρίξανε" και ότι "είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι τελικά τα κατάφεραν" (ή κάτι τέτοιο). Θα δω ΤΙ ισχύει και ΤΙ έγινε ακριβώς κι αν βρω κάτι χρήσιμο θα σε ενημερώσω.

    Ψάχτο κι εσύ όμως, διότι... δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην είσαι στο facebook. Οι αυτοματοποιημένοι μηχανισμοί για ρίξιμο προφίλ χρήζουν βελτίωσης διότι δεν είναι φτιαγμένοι για κατάχρηση τέτοιου μεγέθους από φασίστες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι εγκαταλείπουμε τον αγώνα για δικαιώματα ΚΑΙ εκεί.

    Οι εταιρείες κοινωνικών μέσων είναι φυσικό μερικές φορές να... φασίζουν και να αδικούν, όπως όλες οι επιχειρήσεις. Δεν βλέπω γιατί πρέπει να τις αφήσουμε ήσυχες να το κάνουν. Αυτό θάταν σαν να εγκαταλείπουμε και τον ευρύτερο αγώνα κατά της κοινωνικής αδικίας.

    Χρειάζεται πια ένα Κίνημα για Δικαιοσύνη στα Social Media.

    Εγώ στη θέση σου δεν θα σταματούσα ποτέ τον αγώνα. Εκανες ΑΠΛΗΡΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ με τις δημοσιεύσεις σου την οποία το Facebook σαν εταιρεία χρησιμοποίησε (για να αυξήσει την αξία των μετοχών της, κλπ.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς δεν μπορώ να του κάνω αίτημα φιλίας ή έστω να του στείλω μήνυμα. Αν είστε φίλοι στείλ' του ένα μήνυμα να επικοινωνήσει μαζί μου μέσω του blog εδώ μήπως και βοηθήσει στην ανάκτηση του profile μου. Meanwhile, έφτιαξα μια νέα σελίδα για να συνεχίσω, λέγεται Wonder Jlaw 2 (www.facebook.com/jlawdesign2).

      Διαγραφή